مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹ با توجه به تخصصی و یا پژوهش محور بودن رشته داوطلبا به دو صورت مختلف برگزار میشه . داوطلبا بعد از اطلاع از نحوه برگزاری مصاحبشون باید با آماده کردن رزومه تحصیلی ، خودشون رو برای حضور تو ایستگاه های مصاحبه دکتری علوم پزشکی 99 آماده کنن .
بعد از اینکه نتایج دعوت به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹ اعلام شد داوطلبا باید خودشون رو برای سرنوشت ساز ترین مرحله یعنی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت آماده کنن . اما داوطلبا در کنار اطلاع از سوالات مصاحبه و آمادگی های لازم برای حضور تو جلسه مصاحبه دکتری باید با نحوه برگزاری آزمون دکتری وزارت بهداشت 99 هم آشنایی کامل داشته باشن .
به همین دلیل ما تو ادامه این مقاله هم در مورد زمان و نحوه برگزاری مصاحبه دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی محور دکتری بهداشت 99 صحبت کردیم و هم در مورد سوالایی که سر جلسه مصاحبه دکترا پرسیده میشه . پس اگه شما هم می خواین با دانش و آمادگی کامل سر جلسه مصاحبه دکتری وزارت بهداشت حاضر بشین تا ادامه این مقاله با ما همراه باشین .
زمان برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹
حدودا چند روز بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری ، داوطلبایی که حد نصاب دعوت به مصاحبه رو کسب کردن پیگیر اطلاع از زمان برگزاری مصاحبه دانشگاه مد نظرشون هستن . معمولا زمان برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت از نیمه مرداد ماه شروع و تا اوایل شهریور ماه هم ادامه داشت .
اما امسال به دلیل وضعیت پیش اومده و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و تاخیر تو زمان برگزاری آزمون دکتری وزارت بهداشت 99 احتمالا زمان برگزاری مصاحبه دکتری بهداشت هم با کمی تاخیر برگزار بشه . البته هنوز اطلاعیه ای برای زمان برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹ منتشر نشده ولی پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام دکتری تحصیلیکو باشین تا به محض اینکه اطلاعیه ای در این خصوص اومد مطلع بشین .
به محض اینکه زمان برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹ اعلام بشه تو این مقاله اطلاع میدیم .
نحوه برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹
نحوه برگزاری آزمون دکتری تخحصی و پژوهش محور با هم متفاوته و به این صورته که تو دکتری تخصصی مصاحبه شما به صورت آمایشی برگزار میشه و شما می تونین شانستون رو برای همه انتخاب هایی که حد نصاب دعوت به مصاحبش رو آوردین بسنجین . حالا منظور از آمایشی بودن مصاحبه دکتری تخصصی چیه ؟
آمایشی بودن به این جوریه اومدن چند تا دانشگاه رو زیر مجموعه هم کردن مثلا گفتن دانشگاه شهید بهشتی یا علوم پزشکی تهران زیر مجموعه هم هستن . یعنی شما چه به یکی از این دانشگاه ها دعوت به مصاحبه بشین چه به هر دو دانشگاه کلا یک مصاحبه میدین ولی نمره مصاحبتون برای هر دو دانشگاه لحاظ میشه . که تو جدول زیر مناطق آمایشی رو براتون گذاشتیم .
مناطق آمایشی مصاحبه دکتری تخصصی
منطقه ی آمایشی 1 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : بابل ، سمنان ، شاهرود ، گلستان ، مازندران ، گیلان
منطقه ی آمایشی 2 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : ارومیه ، تبریز
منطقه ی آمایشی 3 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : کردستان ، کرمانشاه ، همدان
منطقه ی آمایشی 4 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : اهواز ، لرستان
منطقه ی آمایشی 5 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : شیراز ، هرمزگان
منطقه ی آمایشی 6 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : زنجان ، قزوین ، قم
منطقه ی آمایشی 7 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : اصفهان ، شهرکرد ، کاشان ، یزد
منطقه ی آمایشی 8 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : کرمان ، زاهدان
منطقه ی آمایشی 9 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : بیرجند ، مشهد
اما تو دکتری پژوهش محور ، مصاحبه توسط خود دانشگاه ها برگزار میشه و هر دانشگاه خودش به طور مجزا مصاحبه رو برگزار می کنه . بعد از بررسی فرم انتخاب رشته هم هر داوطلب فقط حداکثر به 3 دانشگاه دعوت به مصاحبه میشه . کسایی هم که تو دکتری پژوهش محور دعوت به مصاحبه میشن داشتن چند مورد زیر برای حضور تو جلسه مصاحبشون اجباریه از جمله :
داوطلبایی می تونن تو مصاحبه دکتری پژوهشی 99 شرکت کنن که حداقل 2 مقاله اصیل پژوهشی چاپ شده و به عنوان نویسنده اول یا مسئول داشته باشن .
مقاله ها باید حتما چاپ شده باشن و مستندات مربوط به ارسال و در دست بررسی بودن مقاله مورد قبول نیست .
داشتن مدرک زبان مورد تأیید شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی زمان مصاحبه الزامیه و ثبت نام به صورت مشروط غیر قابل قبوله .
تو هر دانشگاه علوم پزشکی برای هر رشته فقط یک مصاحبه انجام می شه و پذیرش مربوط به انتخاب رشته در مراکز تحقیقات اون دانشگاه ، با همون مصاحبه انجام میشه .
مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹
حالا در ادامه با توجه به مشخص شدن نحوه برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 باید با روال مصاحبه دکتری وزارت بهداشت آشنای کامل داشته باشین تا بتونین روند مصاحبه رو به بهترین شکل ممکن بگذرونین و نشون بدین بهترین انتخاب برای مصاحبه دکتری هستین .
از اونجایی که حتی اگه بالاترین نمره رو تو آزمون کتبی کسب کرده باشین با کوچکترین اشتباهی سر جلسه مصاحبه دکتری می تونین شانس پذیرش رو از دست بدین . بنابراین با توجه به اینکه مصاحبه دکتری وزارت بهداشت منحصر به فرد هستش و کلا با مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد و سراسری وزارت علوم متفاوته و کسایی می تونن از پس این مصاحبه بر بیان که آشنایی با فرایند مصاحبه و یا تجربه حضور تو جلسه مصاحبه دکتری وزارت بهداشت رو داشته باشن .
مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۹۹ طی چند ایستگاه برگزار میشه . که تو هر ایستگاه توانایی های مختلف دانشجو مورد ارزیابی قرار می گیره که در ادامه در مورد هر ایستگاه توضیح دادیم .
ایستگاه شماره یک :
داوطلب تو این ایستگاه باید در مورد پایان نامه ، آخرین مقطع تحصیلی متناسب با رشته مورد پذیرش و مقاله استخراج شده از اون به سوالاتی که داوران می پرسن پاسخ بده . که تسلط کامل تو متن پایان نامه و اصطلاحات تخصصی که به کار برده شده اهمیت خیلی بالایی تو بررسی صلاحیت شما داره .
ایستگاه شماره 2 : ارائه شفاهی مطالب علمی یا " Scientific Presentation "
تو این ایستگاه به داوطلب چند موضوع مرتبط با رشته امتحانیش پیشنهاد می شه و داوطلب باید یکی از این موضوعات را به دلخواه انتخاب کنه و فرض کنه که باید سخنرانی کوتاهی برای داورا حاضر و ارائه کنه . پس از انتخاب موضوع به مدت 5 دقیقه به داوطلب مهلت میدن که موضوع منتخب خودش رو آماده و با اجازه داورا مطالب خودش رو به مدت 3 دقیقه بدون استفاده از تکنولوژی خاصی و فقط به صورت گفتاری برای اونا ارائه بده .
ایستگاه شماره 3 : جستجوی منابع علمی
تو این ایستگاه داورا چند تا موضوع مرتبط با رشته مورد پذیرش داوطلب رو برای تحقیق در اختیارش قرار می دن . داوطلب موظفه یکی از موضوع ها رو انتخاب و سه مقاله مرتبط با اون رو جستجو کنه . در ادامه مقاله هایی که به عنوان منبع انتخاب کرده رو از نظر اعتبار علمی منبع ( رفرنس ) ارزیابی کنه و در انتها به سوالای مربوط به نحوه استفاده از منابع در متون مقاله ها جواب بده .
پس بهتره قبل از اینکه بخواین سر جلسه مصاحبه این کار رو انجام بدین زودتر پیگیر سایت های مختلف و معتبر تو رشته خودتون باشین و اونا رو بشناسین .
ایستگاه شماره 4 : اختصاصی زبان انگلیسی
تو این ایستگاه یک امتحان زبان برای داوطلب طراحی شده . این امتحان شامل ( مکالمه کوتاه ، درک و ترجمه متن اختصاصی و درک اصطلاحات تخصصی رشته داوطلب ) هستش . داوطلب با شرکت تو این ایستگاه ضمن معرفی کوتاه خودش به زبان انگلیسی ، یک متن تخصصی رو ابتدا می خونه و سپس ترجمه می کنه .
ایستگاه شماره 5 : توانمندی های تخصصی رشته امتحانی
تو این قسمت داوطلب موظفه توانایی های خودش رو در ارتباط با رشته امتحانی بگه و تسلط خودش رو به داورا نشون بده . تو این ایستگاه هر داوطلب باید شایستگی خودش رو برای تحصیل تو مقطع دکتری رشته امتحانیش به داورای حاضر تو جلسه مصاحبه اثبات کنه .
البته گروه ها می تونن چیدمان ایستگاه ها رو افزایش و یا جابجا کنن اما به طور معمول این 5 ایستگاه تو مصاحبه دکتری وزارت بهداشت هستند . تو هر کردوم از این ایستگاه ها 10 نفر از اساتید دانشگاه های مختلف دانشجو ها رو ارزیابی می کنن .
باید قبل از حضور تو مصاحبه دانشگاه های سراسری یکسری اقدامات لازم برای حضور تو جلسه مصاحبه انجام بدین .
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو هم آمادن که شما رو در انجام مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به بهترین شکل ممکن یاری کنن . برای ارتباط با مشاورای تحصیلیکو می تونین از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو استفاده کنین .
سوالات متداول
1- مصاحبه دکتری تخصصی با دکتری پژوهش محور چه تفاوتی با هم دارن ؟
یکی از تفاوت های این دو مصاحبه تو نحوه برگزاریشون هستش که تو مصاحبه تخصصی مصاحبه ها به صورت آمایشی برگزار میشه که جزئیات بیشتر تو این مقاله گفته شده .
2- مصاحبه دکتری وزارت بهداشت چه زمانی برگزار میشه ؟
این مصاحبه حدودا تو نیمه دوم مرداد برگزار میشه که به محض اینکه زمان دقیق برگزاری مصاحبه ها مشخص بشه تو این مقاله اطلاع میدیم .
3- مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به چه صورتی برگزار میشه ؟
این مصاحبه به صورت چند ایستگاهی هستش که تو این مقاله تمام ایستگاه های مصاحبه دکتری وزارت بهداشت گفته شده .
منبع : مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
- چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹ ۱۰:۲۲ ۱,۶۷۱ بازديد
- ۰ نظر