رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: امتحانات این دانشگاه به صورت حضوری برگزار خواهد شد مگر اینکه منع قانونی داشته باشیم.
محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: بخش زیادی از دانشجویان ما در مراکزی درس می خوانند که کمتر از ۵۰۰ دانشجو دارد، ۵۰۰ دانشجو در یک دانشگاه بزرگ، دانشجوی ۱۰ کلاس هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی خوابگاه و دانشجوی غیربومی ندارد، بنابراین امتحانات دانشگاه علمی کاربردی با رعایت پروتکل های بهداشتی حضوری برگزار می شود مگر اینکه منع قانونی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در برخی از استان ها رئیس شورای مبارزه با کرونا، منع کرده است، جایی که منع قانونی باشد، آزمون عملی برگزار نشده و ناتمام اعلام می شود و امتحانات دروس نظری به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار می شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به فرایند ایجاد زیرساخت های آموزش مجازی در این دانشگاه گفت: همه گیری ویروس کرونا همه را در دنیا غافلگیر کرد، کشورهای پیشرفته بیشتر غافلگیر شدند، طبیعتا ما نیز به عنوان کشور در حال توسعه آسیب دیدیم.
وی ادامه داد: آموزش در تمام دنیا متأثر از ویروس کرونا شد و تمام دنیا به آموزش مجازی روی آورد، برخی از دانشگاه ها که از قبل زیرساخت های مجازی داشتند کمتر آسیب دیدند و برخی از دانشگاه ها نیز مانند دانشگاه جامع علمی کاربردی هیچ زیرساختی نداشت بنابراین شرایط ویژه ای داشته و کار خارق العاده ای انجام داد.
دانشگاه علمی کاربردی اصلا زیرساخت های آموزش مجازی نداشت
رئیس دانشگاه علمی کاربردی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی اصلا زیرساخت های آموزش مجازی نداشت، چون آموزش های علمی کاربردی نیازی به آموزش های مجازی ندارد و پایه آن آموزش های عملی و حضوری است.
وی با بیان اینکه مدرسان و مراکز ما آمادگی برگزاری آموزش مجازی نداشتند افزود: سامانه ای هم در کشور وجود نداشت که بتواند این حجم را در سطح کشور پوشش دهد و کاملا با دانشگاه های دیگر متفاوت بودیم.
امید خاطرنشان کرد: در هفته اول اسفندماه مانده بودیم که چه کار باید انجام دهیم. حدود ۱۱۰ هزار کلاس داشتیم و هیچ سامانه ای آمادگی اجرای این برنامه سنگین را نداشت. زمانی که قرار شد آموزش مجازی جدی شود، تصمیم گرفتیم آموزش مجازی را راه اندازی کنیم و موفق شدیم و یک سامانه بومی به کار گرفتیم به طوری که روز اول بعد از تعطیلات سال جدید کار خود را شروع کردیم.
کمتر از ۵ درصد مدرسان علمی کاربردی موفق به استفاده از آموزش مجازی نشدند
وی ادامه داد: البته مشکلاتی هم داشتیم، پهنای باند پاسخگو نبود، علاوه بر اینکه حجم کارمان زیاد بود، سامانه ما آزمایش خود را پس نداده بود، بنابراین هفته های اول خیلی مشکل داشتیم، ولی به تدریج مشکلات ما رفع شد. اساتید ما وارد سامانه شدند، درس تعریف کردند و کمتر از ۵ درصد از مدرسان ما موفق نشدند از طریق آموزش مجازی کارهای خود را دنبال کنند.
شروع کلاس های عملی در برخی استان ها
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: روزهای اول کلاس ها برخط نبود کم کم این مشکل هم رفع شد و این یک اتفاق بزرگی بود. با توجه به اینکه ۶۰ الی ۷۰ درصد دروس عملی و ۴۰ درصد دروس نظری است، ما تمام دروس نظری را با آموزش مجازی پیش بردیم و در جاهایی که ستاد منطقه، استان و ملی کرونا اجازه می داد، برگزاری کلاس های عملی را هم شروع کردیم.
کلاس های عملی ما به هیچ عنوان مجازی برگزار نخواهد شد
امید ادامه داد: همچنین زمان ترم را هم تمدید کردیم، بازه امتحانات را تغییر دادیم، امتحانات از ۲۱ تیرماه تا ۱۷ مردادماه برگزار می شود. تا ۲۱ تیرماه مراکز ما برای رفع نقص و کلاس ها فرصت دارند. اگر دانشجویانی به دلیل شرایط کرونا و یا نگرانی هایی که دارند، علاقه مند نیستند که در کلاس های عملی حاضر شوند امکان حذف ترم برای آنها مهیا است، چرا که بخش آموزش عملی ما به هیچ عنوان مجازی برگزار نخواهد شد.
وی افزود: این دانشجویان می توانند دروس عملی و دروس نظری-عملی خود را بدون محدودیت حذف کنند. در برخی از استان های قرمز که ما نتوانستیم دروس عملی را برگزار کنیم، بخش عملی به تعویق افتاده و این دروس ناتمام رد خواهد شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: ما برای دروس عملی در استان هایی به زمان نیاز داریم تا آن را تمام کنیم و اگر شرایط مهیا شود تا پایان تابستان آن را برگزار می کنیم دروس عملی حتما باید حضوری باشد و اگر شرایط حضوری ایجاد نشود، درس حذف می شود.
وی ادامه داد: ۱۰ درصد از دانشجویان نیاز دارند که در تابستان دروس خود را به اتمام برسانند که برای این دانشجویان دوره ترم تابستان خواهیم داشت تا فارغ التحصیل شوند.
آموزش مجازی بخشی از آموزش های دانشگاه می شود
رئیس دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد: بعد از ترم جاری و بعد از کرونا نیز آموزش مجازی بخشی از آموزش های ما خواهد بود و بخشی از دروس نظری را به صورت مجازی ارائه خواهیم داد. پایان نیمسال برنامه های آموزش مجازی را تدوین کرده و برای برخی از دروس تولید محتوا خواهیم داشت.
رایگان شدن اینترنت به صورت کامل محقق نشد
امید درباره رایگان شدن اینترنت در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: هنوز تمام مراکز از اینترنت رایگان بهره مند نیستند، در بخش هایی محقق شده و در بخش هایی محقق نشده است.
وی درباره فراخوان مدرسان این دانشگاه که به تعویق افتاده بود نیز گفت: فراخوان مدرسان به جریان افتاده است، در این فراخوان قرار بود بخشی از داوطلبان در مرحله اول پایش شوند. چون تعداد شرکت کنندگان کم بود، به واحد استان ها اعلام شد هر کسی که ثبت نام کرده دعوت شود.
برگزاری فراخوان مدرسان علمی کاربردی شهریورماه
امید افزود: به دلیل آنکه تعداد زیادی ثبت نام نکردند، فراخوان بعدی ما به جای بهمن ماه در شهریورماه برگزار خواهد شد. مدرسانی که در ارزیابی های قبلی ما صلاحیت آنها تایید شده می توانند همچنین افرادی که قبلا مدرس ما بودند و کد مدرسی داشتند و کد مدرسی آنها لغو شده بود نیز می توانند در این فراخوان شرکت کنند.
هیچ مرکزی مجاز به تعدیل نیرو نیست
امید درباره تعدیل نیرو مراکز این دانشگاه به دلیل بیماری کرونا گفت: در حال حاضر مراکز ما به دلیل کم شدن دانشجو مشکل دارند، ولی به دلیل کرونا و این بیماری هیچ مرکزی مجاز به تعدیل نیرو نیستند.
- پنجشنبه ۲۹ خرداد ۹۹ ۰۹:۴۳ ۱,۶۶۰ بازديد
- ۰ نظر